29 Nisan 2011 Cuma

ChatRoulette Nedir

ChatRoulette Nedir : İnternette yeni fenomen haline gelen ChatRoulette son zamanlarda en çok girilen siteler arasında yer almaya başladı, peki bir çok kişinin merak ve ilgisini çeken Chatroulette nedir ?
17 yaşında genç rus Andrey Ternovskiy tarafından ilk olarak arkadaşları ile görüşmek için kurulmuş olan sistem kısa zamanda çok popüler bir hale gelmiştir.



Webcam ile dünyanın heryerinden rastgele insanlar ile görüntülü sohbet yaptıran bir sitedir,Yalnız ChatRoulette yi diger sitelerden ayıran bir özellik mevcut ChatRoulette‘te scan isimli button a basınca karşınıza hiç tanımadığınız bir kişi yada kişiler gruplar çıkabiliyor bazen de Karşınıza sadece evinin bir kısmına dogru bakan webcam yada hayvanlar,resimler,fotoğraflar çıkabiliyor.

İyi tarafından bakıp karşınıza bir kişinin çıktığını düşünelim bu kişi ile görüntülü sesli ve yazılı olarak chat yapabiliyorsunuz, Ayrıca söylentilere göre Rihanna, Chris Brown,paris hilton gibi ünlülerin daha önce sitede gördündükleri söyleniyor.

Diyelimki ChatRoulette‘e bağlandınız karşınıza ufak bir çinli çıktı sinirli görünüp etrafınızdaki eşyaları parçalamaya başladığınızda ne tepki vericegini gözlemliyebilirsiniz yada daha deneysel çalışmalar yapmak mümkündür gerçekçi bir şekilde kurduğunuz senaryoları test edebilirsiniz sizi polise şikayet edenler olabilir.


Işin güzel kısmı ChatRoulette‘ dünya çapında kullanılıyor olması her milletten her ırktan insanları görme şansınız var.Tabi sitenin kötü yanlarınada denk gelmek mevcut ChatRoulette‘ te cinsel ve erotik içerikler yasak olmasına rağmen bunu su istimal edenler kötüye kullananlarda var.


Normalde sitede +18 gibi bir uyarı yok fakat kullanıcılar bu tip davranışlarda bulunabiliyor. Karşınıza +18 görüntüler gelebiliyor. Yasal olarak yasak olmasına rağmen kişiler cinsel ve erotik görüntülerini yayınlıyor …

ChatRoulette de gezerken sıra dışı şeylerde görebilirsiniz klasik şeylerde tamamen şans ve tesaduf meselesi ancak siteye kesinlikle 16 yaşından küçükler girmemeli çünki ChatRoulette nin cinsellik konusunda herhangi bir koruma sistemi bulunmuyor….

Bir diğer ismi ile de ChatRoulette ( Chat ruleti ) hani şu rus ruletini andıran ismi ile aslında neden böyle isimler takdıklarını anlamakta zor değil kötü adam kime denk gelicek… Şans kime gülecek Kim dramaya Şahit olacak yada en klasik biçimde eskiden oldugu gibi saygı çerçevesinde geyik döndürecek .. şu az yukardaki fotoğrafı göz ardı etmemenizi öneririm ..

Andrey Ternovskiy, bu sistemi geliştirirken hangi boyutlara varıcağını düşünmemiş olabilir ama iş çığrından çıkabilir

Ek olarak internette dolaşırken CHATROULETTE İNDİR diye bir link keşfettim sanırım ChatRoulette üstünden görüntülü ve sesli chat yapabilmeyi mümkün kılan bir program ben hiç denemedim ama siz denemek isterseniz burdan indirebilirsiniz ,alt kısımdaki ChatRoulette download linkine tıklayınız. Eğer yazarsam bu konu ile ilgili tekrar Bir sonraki yazımda Türklerin kurdugu ChatRoulette sistemlerini araştırıp bir liste oluşturucam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder